Halvplanerat infall med hatten på sned

I fredags for Febe och jag iväg till High Chaparall efter moget övervägande - vi hade faktiskt tänkt tanken tidigare i somras att kanske åka dit. Någon medeltids-/vikingamarknad blev det ju inte för mig, vilket vi också tänkt åka på - vi hade ju sista helgen i Borgen när Fotevikens marknad gick av stapeln... :(   Men nästa år ska jag dit :)!

Vi lovade varann, tumlöften är heliga!, innan vi gick in på High Chaparall att köpa något helt onödigt innan vi fick bege oss därifrån... och det gjorde vi också.
Jag hittade en hatt

och Febe förälskade sig i ljudet av sporrar - men de vi såg på väg in hade försvunnit när vi skulle hem, så hon hittade en stoor kniv att springa runt och vifta med ;) och en vagn hon försökte släpa med sig istället...


När vi satt och tittade på Vilda Västern-showen hörde och såg vi någon vi kände igen


På perrongen vid Old Mexico fångade vi en av guiderna till det överfallna tåget vi åkt med tidigare, för att fotografera hennes, som det visade sig, antika svarta hatt. Men här är en bild på Febe istället, en kopia av hatten kanske dyker upp så småningom.


Från oss båda till er alla...


   ♥   en stor kram (i a f från mig)

...provdocketankar...

Har ett tag funderat på att köpa en provdocka, men att hitta någon som har rätt storlek, hyfsat pris och inte bor hur långt bort som helst (svårt att hämta då) är hopplöst...

Så jag återvände till ett par sidor bland mina Favoriter där det står hur man kan göra sin egen provdocka :). Här är den första:
http://www.threadsmagazine.com/item/3659/clone-yourself-a-fitting-assistant
Här finns fyra olika varianter, två med silvertejp (1 & 2), en med gummerade pappersremsor/ förseglingsremsa i papper (3), och en mer tids- och tålamodskrävande i papier-machémassa (4). Under anvisningarna för nr 4 finns en skiss på en ställning till dockan (se nedan), och under nr 2 finns en enklare variant (se även nr 5 nedan).
Bust areaDuct-tape dress form #1  Start tapingCross-your-heartDuct-tape dress form #2Hanger and tubeCardboard base  Horizontal layersFitted bodiceHair-dryer  Place shimsMolded papier-mâché formSwiveling stand

Och här är ytterligare en variant på silvertejpdocka (5), med en lite enklare ställning lik "nr 2". Bra tips på hur dockan får rätt form och passas in samt hur lätt man kan förändra den efter sin egen skiftande kroppsform (...).  Lite annorlunda tejpning, jmf nr 2.
http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?t=4564&pp=15&highlight=silver%2A (foruminlägg 4 sidor)


Nu ska jag bara bestämma vilken jag ska göra.
Vill göra en "normal" docka av mig själv, och en korsettformad.

Funderar på om man kan göra något mellanting av pappersdockan (3) och silvertejpdockorna (2, 5), så man får en fast korsettdel och en lite mjukare "huddel".

Eller om jag ska satsa på en silvertejpdocka som stoppas och har en mittdel av frigolit som ställningen fästs i och som förhoppningsvis gör att man kan snöra på den en korsett. Brösten är ju hyfsat flyttbara, stoppade med vadd som de då är. Vad tror ni?

   ♥   en fifundersam "Kirvin"

Äntligen...

...har även jag sett senaste Harry Potter-filmen! :)    med alla fåniga ansiktsuttryck ;)

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tyckte om den, ska nog se den en gång till först (visas här i Hovet imorn kväll).

   ♥

RSS 2.0