Min blogg om mat och annat ät- och drickbart

Jag startade min blogg kirvin hösten -08 och nu har jag bestämt att dela upp och redigera de inlägg jag gjort i två underbloggar, en med fokus på historiska sömnadsprojekt samt denna om mat och dryck. 

Min tanke är att lägga upp recept som jag vet blivit goda, i alla fall i mitt tycke. Ibland innehåller rätterna även dryckesrekommendationer, antingen bra, fantastiska, troliga eller mindre bra (vilket kan vara bra att veta i vilket fall). Någon gång har jag även tyckt till om nya drycker som finns på Systembolaget.

För några år sedan började jag samla historiska rätter i en skrift jag kallat "Medeltida Kokbok" som utvecklas efter hand. Visionen är att den ska tillhandahålla information om medeltidens skick och fason, recept och ingredienser som fanns och användes eller kunde användas under denna tid, samt gärna någon kommentar om receptet. Upprinnelsen till skriften var James L Matterer's webbsida "Gode Cookery" där det finns mycket information och recept på engelska. Jag tyckte det var både intressant och till viss del svårläst då där finns många ovanliga ingredienser, särskilt när de inte är på svenska. Så jag beslutade mig för att översätta det jag då ansåg vara intressant för mig, och det ena ledde till det andra. Nu har jag (förhoppningsvis) ett mer akademiskt synsätt på urval och upplägg. Tanken är att jag på något vis ska kunna visa er antingen hela, eller delar, av min Medeltida
kokbok.

  ♥   Välkommen och Låt dig väl smaka!


RSS 2.0