Fållning

Efter att ha dubbelkollat med min vän så korsetten inte gick omlott i ryggen har jag nu efter många upptagna dagar återigen vallats in bland de syende varelserna i världen, klippt kanterna och börjat sy fast kantbandet. Jag har ansat axelbanden - kortat av dem alltså, så de inte går omlott de heller (i o f s kanske korsetten går ihop mer eller mindre uppe vid nacken, men där gör det inte så mycket och jag slapp ändra!).

Har lite kvar att sy fast på den mörka sidan innan det är dags att vika runt och fålla för hand framför tv:n...
Det är ett evinnerligt petjobb att sy fast bandet på maskin, och korsetten är i vägen hela tiden, den är ju inte särdeles böjbar precis ;). Och nålarna fastnar hela tiden i fingrarna!

   ♥

Klippt och styvat

Helgen efter förra inlägget benades hela korsetten med buntbanden. Glassaxarna fungerade alldeles utmärkt men det blev en massa små svarta plastbitar i olika storlekar, många väldigt små. Jag tyckte jag skulle vara duktig och samlade ihop alla i en låg papperskasse.*
Ett bra sätt, i alla fall om man tömmer den så fort man är klar. :P Jag tyckte det var enklast att föra i skenorna platt och inte på kant som på bilden nedan, men det är förstås en smaksak och vad som är lättast beroende på vilka skenor och vilket tyg man har.

  
Jag passade även på att slå i alla öljetter i korsettens rygg, vågade mig inte på axelbanden innan jag provat ut hur mycket de behövde kortas.
Så här blev det.

   ♥

*Där fick de ligga i flera dagar. När jag sedan en dag kommer hem ligger det små svarta plastbitar över hela lägenheten, papperskassen är en lång stund helt försvunnen, och min katt var väldigt angelägen om att gå ut så fort jag kom hem. Jag hittade till slut papperskassen i stort sett fastklämd under sängen, så långt bort man kan komma, och antog att katten fastnat när hon försökt hoppa ut ur påsen och farit runt i alla rum utom köket innan hon kommit loss. Jag var inte så jätteglad på henne den kvällen, och hittar fortfarande någon liten plastbit här och var...

RSS 2.0