...Semesterns första halva slut

Äntligen tillbaka på nätet igen efter att datorn har haft ett en-två veckors långt uppehåll (innan vi dammsög den så den ville starta igen). Har haft några veckors semester då jag inte gjorde särskilt mycket, mest tv-tittande. Mot slutet fick jag mig till att ta lite härliga promenader (det kom någon störtskur så jag blev både blöt och kall, tinade lite på biblioteket innan jag fortsatte en av gångerna). Gick bl a "jorden runt" och strövade runt på gamla kyrkogården en stund, där är så stilla och lugnt precis när man gått in genom grinden. Hittade många små ställen där jag kan tänka mig mig i ett litet torp ;).

Plockade lite blåbär och gjorde körsbärssylt på klarbär (tror jag det är vi har utanför). Smakade den idag, jättegott till pannkakor tillsammans med (ovispad) vaniljvisp. Ska försöka få tid att ut och plocka mer blåbär, och kanske någon svamp om jag tycker mig komma ihåg vilka jag vågar plocka.

Har jobbat en vecka nu och ska jobba denna och nästa också, innan en sista semestervecka knackar på dörren :). Är trots allt ganska kul att jobba, särskilt när det regnar och är tråkigt väder. Inte lika kul idag, när solen skiner.

   ♥ kram på er

Robin Hood slut...

Sista föreställningen och slutfesten var i söndags. I lördags var pappa och tittade och självklart ösregnade det och haglade till och med - så pausen blev väl en halvtimme längre än vanligt, men regnet var i alla fall så vänligt att det främst kom i just pausen så publik och skådespelare kunde ta skydd :).

Här är lite stämningsbilder från bakom scen och festen.


Någon har hamnat i skottlinjen ;).

Vad funderar Guy of Gisbourne på? och vad har hänt med kvinnorna?

Några nära och kära...

... och våra fattiga (och pop-pop-poppiga) popcorn (sista föreställningen), vart tog de vägen? Andra kan visst trolla fram många av dessa sällsynta ting!

(när de nu inte handskas med fladdriga djur eller alldeles felaktigt fått för sig att de är en god fé)

Dags för blommor och gåvor till de medverkande (och från de medverkande... mycket blev det på sista föreställningen)!

Oj då, hovdamerna har visst förökat sig ;).

Det var rysligt varmt näst sista söndagen... och det var väl någon som skippade sin ylleklänning eller sitt dok.


Slutfesten! (...det blev ingen dans i år heller...) men hamburgare, regn och god pastasallad.
   ♥   Så nu är det slut med att springa runt i linne och ylle för den här gången,
och eftersom jag inte ska på något lajv vad jag vet på ett tag, så tackar "medeltida jag" för mig och tar glatt av mig och svidar om till något mer lätt och svalt. 

Citronsaft vs Rabarbersaft

Här är ett par andra saftrecept för den saftälskande.

Citronsaft  - mycket god om jag minns rätt, men citron är gott, och söta saker också ;)
2 liter vatten
+ citronskal från
4-5 citroner kokas.
Tillsätt 2 kg socker
och koka tills det smält.
Pressa citronerna, tillsätt
när vattnet kallnat
+ 50 g citronsyra.

Rabarbersaft  - har jag t o m gjort själv någon gång de senaste nio åren, inte heller ogott. Har dock oftast för lite rabarber i min täppa - men det blir ju mer för varje år... så snart :)
4 liter finskuren rabarber
2 liter vatten
500 g socker / liter saft
1 stor citron
Koka 15-20 minuter. Rinna av. Rör i sockret. Hastigt uppkok och sedan koka häftigt i 20 minuter varefter den skummas och hälls på flaskor.

   ♥   Mängden socker kan justeras, bättre med för lite än för mycket enligt mig. Och så kan man ju smaka av och få ett litet hum om hur det ska bli.

RSS 2.0