Mitt ylletyg

Tiden går fort... det är inte "imorgon" utan några dagar längre fram. I alla fall, här är den utlovade bilden.


   ♥

Min dag :)

Idag har jag varit ledig dagen till ära (är numer hela 29 år) och solen har lyst upp i blåsten, men det var ruggigt kallt att gå en sväng på förmiddagen. Febe kom på besök med godsaker från konditoriet och jag fick ett ylletyg med rutor (bild kommer imorgon) tänkt till en medeltidsklänning för hösttider. Får se om det blir en 1300-talsklänning eller en från tidigare tid, långa ärmar blir det i alla fall. Ska klura lite på detta...

Det är vad jag hunnit få hittills, förutom ett fyrfaldigt leve på buggen. Så här mitt i veckan får man inte så många besökare och därmed inte så mycket annat heller, förutom gratulationer i telefonen, som i och för sig är mycket trevligt :).
Har roat mig med att läsa manus till Teaterborgens Robin Hood, och sjungit lite till datorn och efter noter, och så dansat på buggen förstås. Pappa har hälsat på och vi och katten har ätit smörgåstårta. Tände ett ljus som jag hittat på Kupan för några dagar sedan...

...för en tia, och då fick jag till och med med ljuset fast jag frågade om det inte var deras. :) Trevligt!

   ♥   Kram och tack,

Kolla gärna in min länksamling som jag konstigt nog ägnade en halv dag åt för ett tag sedan, har skrivit lite om varje länk så ni får ett hum om vad där finns om ni inte känner till den sedan innan. Ville bara nämna det så ni inte missar någon bra sida ni inte upptäckt än.

(fler) Vårtecken?

Åh, förresten, jag hittade videkissar på min egenplanterade sälg (gamla videkvistar för två år sedan som råkat bilda rötter i krukan de stod i och hamnade i jord på balkonen istället) i dag på min lediga eftermiddag - det var längesedan jag var ute på balkongen så länge att jag hade hunnit se något dylikt vårspirande.

Här är en bild på den enda kvisten (de andra är nerklippta)

   ♥   nu ska jag laga mat!

En mörkare jag...

Dock inte så melankoliskt som det kanske låter. Jag har helt enkelt tyckt att mitt hår varit så tråkigt så länge, i måndags kväll tog jag tag i det hela och färgade mig i sammet. Bökigt värre, men resultatet blev inte så tokigt. Men inte var det någon som såg det... inte på jobbet, eller på provningen jag var på i går kväll... och inte pappa... men min danslärare och någon annan på jazzen såg det ikväll! :) Äntligen!

Lägger upp en bild i detta inlägg... 

   ♥...senare (nu måste jag laga mat till lunchen imorn)

 ... nu är det senare ;)


En varm bil... Mmmmm

Solens strålar har värmt mer än bara mitt hjärta, för första gången i år var bilen varm när jag skulle köra hem från jobbet idag. Så trevligt! (än så länge, vårkänslorna spirar, men i sommar lär jag vara trött på varma bilar)

   ♥   Underbart att vara ute och gå i solskenet... eller bara stå och sola sig en stund och dofta och lyssna på fågelsången, kram

Rätt låt vann...

Melodifestivalen över sedan några dagar, och jag får väl säga att jag både tippade den som vinnare någon timme innan start och röstade på den (även om jag röstade på någon annan oxå). Lite stolt :).

   ♥   Fick förresten vara med och tävlingsbugga i första rundan i lördags eftermiddag när det var "ha kul"-tävling i skolan här hemma, med medverkande från i stort hela landet. Kommer inte ihåg vad den kallas just nu, men tävlingen går ut på att man dansar med någon annan än sin ordinarie partner. Jag blev inkallad så där ett par minuter innan start :), spännande... (en kille hade anmält sig sent och jag var på plats) 
        Det var danshelg i Folkets Hus för tävlingsdansare, med landslagstränarna som ledare. (där var jag ju inte med förstås ;))

Vem skulle inte velat ha en sådan här...?

På tal om dockor (se nedan), återupptäckte jag en docka iklädd en fantastisk 1700-talsklänning när jag gick igenom mina länkar för att se vilka jag skulle lägga till här på bloggen.Helt sanslöst att någon orkar pyssla med allt pilljobb det måste vara att färdigställa en sådan kreation, särskilt när man betänker att under klänningen finns detta:
 
Bilderna är från http://www.my-drewscostumes.dk/ och äran tillkommer Bjarne.

   ♥   det är mycket tveksamt om jag någon gång försöker mig på en klänning med sådana "pannier(s)", en lite senare period passar bättre ;) och tanken är ju att jag ska göra en från 1780-talet.


Melodifestival pågår...

Tänkte jag skulle kommentera några av årets bidrag. Det var ett par tre stycken jag diggade igår, och dessförinnan har det funnits några jag gillat i tidigare program. Hoppa de två nedersta om du tycker inlägget är för långt ;)

Malenas blandning av musikal (en aningens "Phantom" över det hela) och opera, och så dessa härliga svart masker mot slutet som fick mina tankar att gå till hinduismens mångarmade gudinnor och återgå till the Phantom förstås...


Sarahs blodröda sol-show med dansande band och svävande sångerska i indiskinspirerade kläder gav ett maffigt intryck, och jag hoppas den kommer med till finalen.


BWO:s bidrag fick mig att sväva bort till alviska skogar med stjärnfall och grönklädda prinsar :)

Dessutom påminde sångerskan som sjunger i slutet om en viss Fantagiró (när hon klätt ut sig till man för att duellera med grannkungarikets prins) i Den gyllene rosens grotta - som jag någon gång hoppas få tag på, det är en härlig saga :D

Annas och Marias bidrag var en lite soulig låt med MLTR (Michael learns to rock)-feeling (feel good). (fast norskans urringning var i mesta laget)


Maja Gullstrands scenframträdande gillade jag för dess coola look och teatrala koreografi.


   ♥

Raggiga dockor

Bestämde mig sent omsider för att åka in på en workshop med Ragdollz på Kulturama i Växjö igår eftermiddag. Dansstilen är inom ungefär samma stil som Bounce, fast jag föreställde mig att Ragdollz har ett mer blandat utbud av stilar. De var fantastiskt duktiga (körde ett litet genrep inför kvällens föreställning för oss), jag däremot kände mig som en stor klumpig elefant ;) - har knappt dansat någonting inom hiphop och liknande, och inte alls något sådant de senaste tio åren... Det är högt tempo, annorlunda rytm och låg tyngdpunkt att tänka på, förutom att hänga med på koreografin. Men mycket intressant att testa på och vore kul att fördjupa, det är ursnyggt (när man kan det...)

I alla fall, gå gärna in på http://www.ragdollz.se/ och kolla in dansarna i gruppen. Där finns några videos och mer info för den som vill veta mer. Jag gillade den lite mer jazzlika http://www.ragdollz.se/offer_music.php. Ragdollz kör med mycket smink och kostym (som bl a dockor http://www.ragdollz.se/dollz.htm; korsetter, kjolar).
 
   ♥   ps. jag har träningsvärk


RSS 2.0